Afgiftspantebrev

Jesper Graff fra Boligadvokat24

Hvad er et afgiftspantebrev

Hvis man ved indfrielsen af en gammel gæld får udarbejdet et afgiftspantebrev, kan man spare stempelafgiften ved optagelsen af et nyt lån. Afgiftspantebrevet er ikke et pantebrev som så, og det kan ej heller fungere som et.

Vælger man ikke et afgiftspantebrev, skal stempelafgiften betales igen ved det nye lån, hvilket hurtigt kan løbe op og blive en dyr omkostning. Foretages der eksempelvis et lån på 1.000.000 kroner, vil man her skulle betale 1,5 % af pantebrevets størrelse, det vil sige 15.000 kr. + Tingslysningsafgiften på 1.660 kr.

I dette tilfælde ville man derfor kunne spare næsten 17.000 kr.


Boligadvokat-afgiftspantebrev-ejerpantebrev-pantebrev

Hvis man ved indfrielsen af en gammel gæld får udarbejdet et afgiftspantebrev, kan man spare stempelafgiften ved optagelsen af et nyt lån.


Afgiftspantebrevet kan stå tinglyst i en ejendom, kun med henblik på et afgiftsfritagelsesgrundlag, i forbindelse med beregningen af stempelafgiften.

Hvad er et pantebreve?

Der findes flere forskellige slags pantebreve. Fælles for disse er, at hvis låntager ikke overholder sine betalings forpligtelser over for långiver, kan långiver påkræve ejendommen tvangsauktioneres, med formålet om, at få indfriet hele den pågældende gæld, eller delvist via auktionen.

Se mere om pantebreve.

Boligadvokat24 har over 15 års erfaring med bolighandel og alt hvad det indebærer, herunder pantebrev, ejerpantebreve og afgiftspantebreve. Ring nu på 7199 0024 eller brug kontaktformularen.


Gratis & uforpligtende samtale?

Ring 71 99 00 24

Tryg bolighandel


 • Advokatsamfundet

  Vi er medlem af Advokatsamfundet. Du er sikret uafhængig rådgivning. Vi er specialiserede rådgivere inden for bolighandler og er altid opdaterede i forhold til gældende lovgivning.

 • Boligadvokat priser

  Der kan være stor forskel på, hvor meget hjælp du har brug for. Vores udgangspunkt er, at du får en fast lav pris, du nemt kan forholde dig til. Der kommer ingen overraskelser i processen, og vi sørger for at alle deadlines overholdes til punkt og prikke. Ring til os og få en snak om netop dine behov – så får du en fast lav pris.

 • Skøder

  Skal du blot have oprettet og tinglyst et skøde, så klarer vi også dette. Skøde og tinglysning.

 • Landsdækkende Boligadvokat

  Vi er en online virksomhed, så hvis du skal bruge en billig boligadvokat i København, Odense, Aarhus, Roskilde, Hillerød eller andre steder i landet, kan vi hjælpe dig. Hele bolighandlen kan klares over telefon og e-mail i stedet for at mødes fysisk – med den spildtid det indebærer. Vi bruger tiden på at sætte os grundigt ind i din sag og leverer en klar og præcis rådgivning.

Ingen Handel, Intet Salær
Fuld køberpakke : 6.924 kr.

71 99 00 24

Gratis & Uforpligtende
Samtale?

Vi er lukket nu, men indtast dit navn og tlfnr,
så ringer vi til dig!

 
Fuld køberpakke 6.924,-Ring 71 99 00 24
+