Færre og færre andelsboliger til salg

Det samlede antal af udbudte andelsbolig var i starten af året nået sit laveste i 10 år, det viser de seneste tal fra Boliga.dk. Antallet af udbudte andelsboliger i hele Danmark lå den 1. februar i år på lige over 850, mens den i 2017 var på 1.180 andelsboliger, det er et fald på cirka 40 %, på et enkelt år.

Størstedelen af andelsboligerne der står til salg befinder sig i Region Midtjylland, med en gennemsnitlig liggetid på 228 dage, altså næsten 7,5 måned. Det går dog langt hurtigere at få solgt sin andelsbolig i Hovedstadsområdet, med en gennemsnitlig liggetid på lige over 100 dage.

Dette er dog blot de tal der er trukket igennem Boligsiden.dk og Boliga.dk, dertil befinder sig et stort antal af andelsboligejere, der vælger at sælge boligen uden om ejendomsmægleren, og forsøger sig med det der kaldes selvsalg. Det vil sige, at man vælger at droppe ejendomsmægleren som mellemmand, der typisk modtager salær på ca 1 % – 6 % af andelsboligens salgspris.Selvsalg og andelsboliger
Igennem de seneste år er selvsalg en tendens der udbreder sig mere og mere på boligmarkedet, og det mærker især ejendomsmæglere, men også advokaterne der beskæftiger sig med andelsboliger.

“Den høje efterspørgsel på andelsboliger i især Hovedstadsområdet gør det let for boligejerne, at sælge deres andelsbolig, uden nødvendigvis at kontakte en ejendomsmægler først. En nedslagsprocent på under 2 % fortæller også, at sælger ikke er særlig villig til, at gå ned i pris, hvilket er fuldt forståeligt, med den høje efterspørgsel.” Udtaler Jesper Graff, fra Boligadvokat24.

Den 1. september 2012 nåede antallet af udbudte andelsboliger landet over sit højeste, med næsten 5.950 andelsboliger til salg.

Kilder: Boligsiden.dk, Boliga.dk


Publiceret:
Opdateret17. maj 2018
Af:

Hellerup
Boligadvokat24

Gammel Vartov Vej 2,
2900 Hellerup

Man - tors: 09-17
Fre: 09-15

Ingen Handel, Intet Salær
Fuld køberpakke : 6.924 kr.

71 99 00 24

Gratis & Uforpligtende
Samtale?

Vi er lukket nu, men indtast dit navn og tlfnr,
så ringer vi til dig!

 
Fuld køberpakke 6.924,-Ring 71 99 00 24
+