Familieoverdragelse af fast ejendom – lån eller gave

Jesper Graff fra Boligadvokat24

Det er muligt, at overdrage fast ejendom til nærtstående på fordelagtige vilkår.

Hvordan fungerer hushandel mellem familie?

Som udgangspunkt kan man overdrage en bolig, til en pris på 15 % under den offentlige vurdering. Mange benytter sig af denne mulighed for, at overføre en bolig eller sommerhus til næste generation til børn, uden at der skal svares arve- eller gaveskat af boligens fulde handelsværdi.

Du kan tjekke boligens offentlige vurdering på SKATs hjemmeside her.

Såfremt boligens offentlige vurdering er 2.000.000 kroner, vil den laveste overdragelsespris til nærtstående være 2.000.000 x 0,85 = 1.700.000 kr.

Gaver og låneaftale

Der vil dog forsat være 85 % tilbage, som der kan være behov for enten, at låne til køber eller give dette restbeløb som gave. I denne situation kan det være en god idé at udstede et gældsbrev, der nedskrives med det maksimale gavebeløb hvert år.

Såfremt man vælger at lave en låneaftale, kan man også her have mulighed for at benytte favorable vilkår såsom rente- og afdragsfrihed. Det er dog vigtigt at man udarbejder en låneaftale, som skal være på ”anfordringsvilkår”, som betyder at låneaftalen skal kunne opsiges med kort frist.

Som led i familieoverdragelsen skal der også udarbejdes en overdragelsesaftale, som herefter skal tinglyses.

Vi tilbyder

Boligadvokat24 kan rådgive jer om den bedste løsning, og udarbejde de nødvendige dokumenter, herunder gældsbrev, låneaftale, overdragelsesaftale og tinglysning, såvel som berigtige familieoverdragelsen.

Læs mere om vores Familieoverdragelsespakke her.

Familieoverdragelse-pakken

  • Vi afdækker dit behov for rådgivning og assistance ved en indledende samtale
  • Vi udarbejder købsaftale/overdragelsesaftale
  • Vi udarbejder låneaftale/gældsbrev
  • Vi følger hele handlen til dørs med sagens parter, herunder også realkreditforening og/eller bank, og holder dig opdateret undervejs

Pris fra 2.524,- det afhænger dog af jeres konkrete behov


Gratis & uforpligtende samtale?

Ring 71 99 00 24

Tryg bolighandel


  • Advokatsamfundet

    Vi er medlem af Advokatsamfundet. Du er sikret uafhængig rådgivning. Vi er specialiserede rådgivere inden for bolighandler og er altid opdaterede i forhold til gældende lovgivning.

  • Boligadvokat priser

    Der kan være stor forskel på, hvor meget hjælp du har brug for. Vores udgangspunkt er, at du får en fast lav pris, du nemt kan forholde dig til. Der kommer ingen overraskelser i processen, og vi sørger for at alle deadlines overholdes til punkt og prikke. Ring til os og få en snak om netop dine behov – så får du en fast lav pris.

  • Skøder

    Skal du blot have oprettet og tinglyst et skøde, så klarer vi også dette. Skøde og tinglysning.

  • Landsdækkende Boligadvokat

    Vi er en online virksomhed, så hvis du skal bruge en billig boligadvokat i København, Odense, Aarhus, Roskilde, Hillerød eller andre steder i landet, kan vi hjælpe dig. Hele bolighandlen kan klares over telefon og e-mail i stedet for at mødes fysisk – med den spildtid det indebærer. Vi bruger tiden på at sætte os grundigt ind i din sag og leverer en klar og præcis rådgivning.

Ingen Handel, Intet Salær
Fuld køberpakke : 6.924 kr.

71 99 00 24

Gratis & Uforpligtende
Samtale?

Vi er lukket nu, men indtast dit navn og tlfnr,
så ringer vi til dig!

 
Fuld køberpakke 6.924,-Ring 71 99 00 24
+