Familieoverdragelse af sommerhus

Jesper Graff fra Boligadvokat24

Skal du overdrage sommerhuset til den kommende generation kan dette ske på fordelagtige vilkår.

Hvordan fungerer familieoverdragelse?

Familiehandel adskiller sig fra almindelig bolighandel ved, at man kan overdrage boligen til en pris på 15 % under den seneste offentlige vurdering.

Eksempelvis, hvis sommerhuset er offentligt vurderet til 1.000.000 kroner, vil den laveste overdragelsespris til familien være 1.000.000 x 0,85 = 850.000 kr.

Har du som de fleste ønsker om, at overdrage sommerhuset til eksempelvis børnene eller børnebørnene uden nødvendigvis at tjene på det, er der godt nyt.

Gaver og SKAT

En del af købesummen kan afvikles som en gave. I 2018 kan forældre skattefrit overdrage 64.300 kr. per forælder, det vil sige hver forælder afdragsfrit kan forære 128.600 kr. til sine børn, stedbørn og/eller børnebørn.
Overstiger gaven beløbsgrænsen lyder gaveafgiften på 15 % af det totale overskredne beløb.

Det resterende bøleb skal, efter forældrene har givet gaven, efterfølgende afvikles i et gældsbrev – hvilket også kaldes et rente- og afdragsfrit familielån. Vælger man at forære gaven hvert år, skal man være opmærksom på, at beløbsgrænse ændres hvert år. Man kan dog let finde frem til det pågælgende års beløbsgrænse på SKAT’s hjemmeside.

Således kan sommerhuset overdrages til børnene i løbet af få år, uden at have udløst gaveafgiften.

Læs mere om Familieoverdragelse.

Familieoverdragelse-pakken

 • Vi afdækker dit behov for rådgivning og assistance ved en indledende samtale
 • Vi udarbejder købsaftale/overdragelsesaftale
 • Vi udarbejder låneaftale/gældsbrev
 • Vi følger hele handlen til dørs med sagens parter, herunder også realkreditforening og/eller bank, og holder dig opdateret undervejs

Pris fra 2.524,- det afhænger dog af jeres konkrete behov


Gratis & uforpligtende samtale?

Ring 71 99 00 24

Tryg bolighandel


 • Advokatsamfundet

  Vi er medlem af Advokatsamfundet. Du er sikret uafhængig rådgivning. Vi er specialiserede rådgivere inden for bolighandler og er altid opdaterede i forhold til gældende lovgivning.

 • Boligadvokat priser

  Der kan være stor forskel på, hvor meget hjælp du har brug for. Vores udgangspunkt er, at du får en fast lav pris, du nemt kan forholde dig til. Der kommer ingen overraskelser i processen, og vi sørger for at alle deadlines overholdes til punkt og prikke. Ring til os og få en snak om netop dine behov – så får du en fast lav pris.

 • Skøder

  Skal du blot have oprettet og tinglyst et skøde, så klarer vi også dette. Skøde og tinglysning.

 • Landsdækkende Boligadvokat

  Vi er en online virksomhed, så hvis du skal bruge en billig boligadvokat i København, Odense, Aarhus, Roskilde, Hillerød eller andre steder i landet, kan vi hjælpe dig. Hele bolighandlen kan klares over telefon og e-mail i stedet for at mødes fysisk – med den spildtid det indebærer. Vi bruger tiden på at sætte os grundigt ind i din sag og leverer en klar og præcis rådgivning.

Ingen Handel, Intet Salær
Fuld køberpakke : 6.924 kr.

71 99 00 24

Gratis & Uforpligtende
Samtale?

Vi er lukket nu, men indtast dit navn og tlfnr,
så ringer vi til dig!

 
Fuld køberpakke 6.924,-Ring 71 99 00 24
+