Flyforsinkelse og flyaflysning

Jesper Graff fra Boligadvokat24

Flyforsinkelser og erstatning

Vidste du, at du kan få udbetalt op til 4.500kr i erstatning pr. passager for flyforsinkelse ? Som følge af en EU-forordning der trådte i kraft i 2004 er der vedtaget bestemmelser om kompensation og bistand til luftfartspassagerer ved boardingafvisning og ved aflysning eller lange forsinkelser. Derfor kan du nu forlange erstatning, når dit fly er forsinket, aflyst eller du er nægtet boarding. Der er dog en række kriterier der skal være på plads, for at du er berettiget til erstatning. Selv når disse er på plads, forsøger de fleste flyselskaber at undgå at udbetal e erstatning. Derfor er der opstået en række virksomheder med speciale i at inddrive erstatninger. Der kræves blot lidt information og kopi af din flybillet, så kan de håndtere inddrivelse og udbetaling af erstatning.

Kriterier for erstatning

Flyforsinkelser er kun berettiget til erstatning såfremt du ankommer senere end 3 timer end forventet til din slutdestination. Derudover skal start- eller slutdestination være indenfor EU og visse andre områder (Norge, Schweiz, Tyrkiet m.fl.) – undtaget er dog forsinkelser med flyselskaber der ikke er registreret i EU, og hvor start-destination ligger udenfor EU.

Sluttelig må der ikke være tale om ”Ekstraordinære omstændigheder”. Det er et ret vagt begreb, som dog er blevet mere konkret efter en række domme ved domstolene. Ofte sker der forsinkelser som følge af tekniske vanskeligheder, og disse vil ofte blive påberåbt som ”Ekstraordinære” af flyselskaberne. Domstolene har dog slået fast, at det som hovedregel ikke er nok til, at frigøre flyselskaberne for erstatningsansvar. Kun tekniske vanskeligheder der skyldes fejl-konstruktion på flyet kan frigøre for ansvar. Herudover vil ofte være faktorer som dårlig vejr der spiller ind, og her bør det bekræftes fra 3.part (vejr-tjenester), at det rent faktisk også var tilfældet for den konkrete flyvning.
Ved flyaflysning er der samme krav, dog således at aflysningen faktisk udløser allerede fra 2 timers forsinket ankomst til slutdestination. Flyselskabet undgår dog at ifalde erstatningsansvar såfremt flyaflysningen er meddelt mindst 2 uger før planlagt afgang, eller såfremt alternative ruter/afgange tilbydes indenfor rimelig tid før planlagt afgang.
Det præcise tidspunkt for at måle en forsinkelse, er når flyet er landet, og dørene er åbnet så passagererne kan forlade flyet. Dvs. at det er ikke nok at flyet blot er landet.
Erstatningens størrelse
Afhængig af længden af forsinkelse, såvel som distancen mellem start- og slutdestination , varierer erstatning ens størrelse:
Ved flyforsinkelse starter erstatningen ved 250 Euro ved over 3 timers forsinkelse på flyvning op til 1500KM, og går helt op til 600 euro ved over 4 timers forsinkelse på flyvninger over 3500km udenfor EU.
Ved aflyst fly starter erstatningen ved 125 Euro ved 2-4 timers forsinkelse på flyvning op til 1500KM indenfor EU, og går helt op til 600 euro ved over 4 timers forsinkelse på flyvninger over 3500km udenfor EU.

Sådan gør du:

Der findes en portal der sammenligner erstatnings-bureauerne (flyforsinkelse.dk, flyhjaelp.dk, airhelp.com m.fl.), hvor du kan hvor du får den største flyforsinkelse erstatning såvel flyaflysning erstatning. Afhængig af flyselskab kan det nogen betale sig vælge et af ”dyrere” alternativer, da din sikkerhed for udbetaling i nogenlunde tid øges dermed.


Gratis & uforpligtende samtale?

Ring 71 99 00 24

Tryg bolighandel


 • Advokatsamfundet

  Vi er medlem af Advokatsamfundet. Du er sikret uafhængig rådgivning. Vi er specialiserede rådgivere inden for bolighandler og er altid opdaterede i forhold til gældende lovgivning.

 • Boligadvokat priser

  Der kan være stor forskel på, hvor meget hjælp du har brug for. Vores udgangspunkt er, at du får en fast lav pris, du nemt kan forholde dig til. Der kommer ingen overraskelser i processen, og vi sørger for at alle deadlines overholdes til punkt og prikke. Ring til os og få en snak om netop dine behov – så får du en fast lav pris.

 • Skøder

  Skal du blot have oprettet og tinglyst et skøde, så klarer vi også dette. Skøde og tinglysning.

 • Landsdækkende Boligadvokat

  Vi er en online virksomhed, så hvis du skal bruge en billig boligadvokat i København, Odense, Aarhus, Roskilde, Hillerød eller andre steder i landet, kan vi hjælpe dig. Hele bolighandlen kan klares over telefon og e-mail i stedet for at mødes fysisk – med den spildtid det indebærer. Vi bruger tiden på at sætte os grundigt ind i din sag og leverer en klar og præcis rådgivning.

Ingen Handel, Intet Salær
Fuld køberpakke : 6.924 kr.

71 99 00 24

Gratis & Uforpligtende
Samtale?

Vi er lukket nu, men indtast dit navn og tlfnr,
så ringer vi til dig!

 
Fuld køberpakke 6.924,-Ring 71 99 00 24
+