Grundejerforening

En grundejerforening er en sammenslutning af grundejere i et bestemt område. Typisk er en grundejerforening etableret på baggrund af en tinglyst bestemmelse om, at der er en pligt til at danne en sådan forening.

Når en sådan bestemmelse er tinglyst, er der tale om en såkaldt servitutbestemmelse (læs mere om servitutter). Ejerne af ejendommene, der er omfattet af bestemmelsen, har pligt til at være medlem.

Der betales et kontingent til grundejerforeningen. Beløbet varierer meget fra forening til forening.

Overordnet skal foreningen varetage grundejernes interesser. Det varierer fra forening til forening, hvilke konkrete opgaver og forhold, der løses. Det kan eksempelvis være repræsentation af medlemmerne i forhold til kommunen, løsning af opgaver ved private fællesveje og fælles arealer, etablering af antenneforening, bådebro etc.

Men der kan også være truffet beslutninger, der er bindende for den enkelte ejendom, f.eks. farvevalg, bebyggelsen i øvrigt, beplantning og andre bestemmelser, der er vigtige at kende, inden man beslutter sig for et køb.

Som minimum bør køber få vedtægter, generalforsamlingsreferat(er), budget og regnskab. Der kan være andre tilgængelige oplysninger bl.a. på foreningens hjemmeside. Har man konkrete spørgsmål, vil formanden ofte kunne være behjælpelig.

Hellerup
Boligadvokat24

Gammel Vartov Vej 2,
2900 Hellerup

Man - tors: 09-17
Fre: 09-15

Ingen Handel, Intet Salær
Fuld køberpakke : 6.924 kr.

71 99 00 24

Gratis & Uforpligtende
Samtale?

Vi er lukket nu, men indtast dit navn og tlfnr,
så ringer vi til dig!

 
Fuld køberpakke 6.924,-Ring 71 99 00 24
+