Berigtigelse – Den afsluttende fase

Hvad er berigtigelse?

Berigtigelsen af en bolighandel omhandler i bund og grund, at handlen gennemføres i overensstemmelse med de aftalte vilkår der fremgår af købsaftalen.

Berigtigelsen af handlen finder sted efter begge parter har underskrevet købsaftalen, og handlen kan betragtes som endelig. Køber skal have sikret sin ret over ejendommen og sælger skal modtage købesummen.

Køber

For købers vedkommende skal der udarbejdes et skøde og dette skal efterfølgende tinglyses.
Skødet skal udarbejdes korrekt, hvilket kan være vanskeligt, derfor anbefales det at en boligadvokat udarbejde skødet. De to parter skal underskrive skødet, og derefter skal det tinglyses digitalt, hvilket boligadvokaten også håndterer.

En tinglysningsafgift skal betales til staten, og denne består af standard taksten for ejerskiftedokumenter på 1.660 kr. og 6 % af købesummen. Afgiften kan også beregnes med følgende formel: [grundbeløb + ejerskiftesum * 0,6 %].

Tinglysningsafgiften for en ejendom til 2.000.000 kr. ville udregnes som følgende: 1.660 + 2000000 * 0,006 = 13.660 kr. Tinglysningsafgiften vil altså i dette eksempel lyde på 13.660 kr., som skal betales ved tinglysningen.

Derudover anbefales det, at køber tegner en udvidet ejerskifteforsikring, som dækker over de skader der opstod før ejerskiftet. Læs mere her.

Sælger

Ved berigtigelsen er et af sælgers opgaver, at sørge for at indfri og aflyse de lån, som køber ikke skal overtage. Først når banken har givet købers advokat besked på, at lånene er blevet aflyst, bliver sælgers penge frigivet.

Ofte er det en betingelse fra sælgers side, at køber har en bestallingshavende advokat til rådighed i forbindelse med handlen. Dette er for, at handlen foregår præcist og deadlines overholdes.

HUSK, AT VED BOLIGKØB ER EJENDOMSMÆGLER IKKE DIN RÅDGIVER

I lov om formidling af fast ejendom m.v., der trådte i kraft den 1. januar 2015, fremgår det at ejendomsmægler kun må være sælgers repræsentant. Derfor skal du som køber ikke forvente rådgivning derfra, og bør derfor selv søge rådgivning.

Bolighandel kan være vanskeligt, og der findes et hav af faldgruber. Derfor anbefales det, at du allierer dig med en boligadvokat.

Ballerup
Boligadvokat24

Borupvang 3,
2750 Ballerup

Man - tors: 08-17
Fre: 08-15

Stenløse
Boligadvokat24

Egedal Centret 3C,
3660 Stenløse

Man - tors: 08-17
Fre: 08-15

Gratis & Uforpligtende
Samtale?

71 99 00 24

Fuld køberpakke
6.924,- inkl. moms

Vi er lukket nu, men indtast dit navn og tlfnr,
så ringer vi til dig!

Fuld køberpakke 6.924,-Ring 71 99 00 24
+