Berigtigelse

Hvad er berigtigelse?

Berigtigelsen af en bolighandel omhandler i bund og grund, at handlen, i sambarbejde med en boligadvokat, gennemføres i overensstemmelse med de aftalte vilkår der fremgår af købsaftalen.

For at en handel kan berigtiges, er det vigtigt at du får indført et advokatforbehold i købsaftalen, det vil boligadvokaten sørge for.

Køber

For købers vedkommende skal der udarbejdes et skøde og dette skal efterfølgende tinglyses.
Skødet skal udarbejdes korrekt, hvilket kan være vanskeligt, derfor anbefales det at en boligadvokat udarbejde skødet. De to parter skal underskrive skødet, og derefter skal det tinglyses digitalt, hvilket boligadvokaten også håndterer.

En tinglysningsafgift skal betales til staten, og denne består af standard taksten for ejerskiftedokumenter på 1.660 kr. og 6 % af købesummen. Afgiften kan også beregnes med følgende formel: [grundbeløb + ejerskiftesum * 0,6 %].

Tinglysningsafgiften for en ejendom til 2.000.000 kr. ville udregnes som følgende: 1.660 + 2000000 * 0,006 = 13.660 kr. Tinglysningsafgiften vil altså i dette eksempel lyde på 13.660 kr., som skal betales ved tinglysningen.

Derudover anbefales det, at køber tegner en udvidet ejerskifteforsikring, som dækker over de skader der opstod før ejerskiftet. Læs mere her.

Sælger

Ved berigtigelsen er et af sælgers opgaver, at sørge for at indfri og aflyse de lån, som køber ikke skal overtage. Først når banken har givet købers advokat besked på, at lånene er blevet aflyst, bliver sælgers penge frigivet.

Ofte er det en betingelse fra sælgers side, at køber har en bestallingshavende advokat til rådighed i forbindelse med handlen. Dette er for, at handlen foregår præcist og deadlines overholdes.

HUSK – VED BOLIGKØB ER EJENDOMSMÆGLER SÆLGERS MAND

I lov om formidling af fast ejendom mv., der trådte i kraft den 1. januar 2015, fremgår det at ejendomsmægler kun må være sælgers repræsentant. Derfor skal du som køber ikke forvente rådgivning derfra, og bør derfor selv søge rådgivning.

Bolighandel kan være vanskeligt, og der findes et hav af faldgruber. Derfor anbefales det, at du allierer dig med en boligadvokat.

Hellerup
Boligadvokat24

Gammel Vartov Vej 2,
2900 Hellerup

Man - tors: 09-17
Fre: 09-15

Ingen Handel, Intet Salær
Fuld køberpakke : 6.924 kr.

71 99 00 24

Gratis & Uforpligtende
Samtale?

Vi er lukket nu, men indtast dit navn og tlfnr,
så ringer vi til dig!

 
Fuld køberpakke 6.924,-Ring 71 99 00 24
+