Ejerpantebreve

Jesper Graff fra Boligadvokat24

Et ejerpantebrev er en særlig form for pantebrev, hvor ejendomsejeren står på som både kreditor og debitor. Ejeren har mulighed for, at stille ejerpantebrevet til rådighed til banker og øvrige pengeinstitutter, som sikkerhed for et lån. Denne sikkerhed kaldes underpant.


Underpant

Underpant i ejerpantebrevet beyder, at banken kræver en sikkerhed i ejendommen, og får derfor en håndpant i ejerpantebrevet, som betyder at banken holder fast i ejerpantebrevet indtil lånet er betalt tilbage. Dette giver banken en underpanteret og giver kreditoren lov til, hvis ejeren ikke vælger at betale lånet tilbage, at kræve ejendommen solgt på tvangsauktion med henblik på, at få indfriet gælden.

Ejerpantebrevet skal tinglyses før det er gældende, og dette fungerer digitalt. Hvis rettighederne til ejerpantebrevet skal overdrages til en anden part skal dette også tinglyses. Ved hver tinglysning skal en tinglysningsafgift betales til det offentlige, som udgør et fast beløb på 1660 kr. samt 1,5% af ejerpantebrevets størrelse.

Har du spørgsmål til ejerpantebreve, er du mere end velkommen til, at skrive eller ringe ind til os på 7199 0024


Fordelene ved et ejerpantebrev

For eksempel hvis ejerpantebrevet er på 100.000 kr. så svarer 1,5% af det samlede beløb til 1.500 kr. Det vil sige, at tinglysningsafgiften i dette eksempel ville være 3.160 kr. som skal betales til staten ved tinglysningen.

Når ejeren har tilbagebetalt lånet til banken udleveres ejerpantebrevet til ejeren igen. Hvis det i fremtiden bliver nødvendigt med endnu et lån, kan det samme ejerpantebrev anvendes som sikkerhed i lånet. Det er også fordelen ved ejerpantebrevet, at ejeren slipper for at betale tinglysningsafgiften på 1,5% af lånets størrelse til banken for, at oprette det nye lån.

En anden fordel er, at afgiften også bliver sparet, hvis ejeren ønsker at have flere lån og bruge samme ejerpantebrev hos forskellige kreditorer. Det betyder dog, at disse kreditorer også får underpanteret i ejendommen, og kan kræve den tvangsauktioneret hvis lånet ikke betales tilbage.

Boligadvokat24-ejerpantebrev-afgiftspantebrev-pantebrev

Et ejerpantebrev er en særlig form for pantebrev, hvor ejendomsejeren står på som både kreditor og debitor.Hvordan adskiller ejerpantebrev sig fra pantebrev?

Forskellen ved et ejerpantebrev sammenlignet med et almindeligt pantebrev er, at
et almindeligt pantebrev kun kan have et lån fra én kreditor, mens ejerpantebrevet kan have flere forskellige kreditorer. Det er ikke lovpligtigt at oprette et ejerpantebrev, men som det bliver nævnt er der flere fordele ved at have et ejerpantebrev, hvis man har planer om at foretage et lån hos en eller flere kreditorer.


Vi kan hjælpe dig med, at udarbejde et ejerpantebrev og meget mere, kontakt os idag på 7199 0024 eller brug kontaktformularen.


Gratis & uforpligtende samtale?

Ring 71 99 00 24

Tryg bolighandel


 • Advokatsamfundet

  Vi er medlem af Advokatsamfundet. Du er sikret uafhængig rådgivning. Vi er specialiserede rådgivere inden for bolighandler og er altid opdaterede i forhold til gældende lovgivning.

 • Boligadvokat priser

  Der kan være stor forskel på, hvor meget hjælp du har brug for. Vores udgangspunkt er, at du får en fast lav pris, du nemt kan forholde dig til. Der kommer ingen overraskelser i processen, og vi sørger for at alle deadlines overholdes til punkt og prikke. Ring til os og få en snak om netop dine behov – så får du en fast lav pris.

 • Skøder

  Skal du blot have oprettet og tinglyst et skøde, så klarer vi også dette. Skøde og tinglysning.

 • Landsdækkende Boligadvokat

  Vi er en online virksomhed, så hvis du skal bruge en billig boligadvokat i København, Odense, Aarhus, Roskilde, Hillerød eller andre steder i landet, kan vi hjælpe dig. Hele bolighandlen kan klares over telefon og e-mail i stedet for at mødes fysisk – med den spildtid det indebærer. Vi bruger tiden på at sætte os grundigt ind i din sag og leverer en klar og præcis rådgivning.

Ingen Handel, Intet Salær
Fuld køberpakke : 6.924 kr.

71 99 00 24

Gratis & Uforpligtende
Samtale?

Vi er lukket nu, men indtast dit navn og tlfnr,
så ringer vi til dig!

 
Fuld køberpakke 6.924,-Ring 71 99 00 24
+