Ejerskifteforsikring

Hvad er en ejerskifteforsikring?

Der er et tilbud om ejerskifteforsikring, inden købsaftalen underskrives, når ordningen af huseftersynet anvendes. Det er vigtigt for køber at sætte sig ind i, hvad ejerskifteforsikringen dækker, da køber som det helt klare udgangspunkt ikke kan rejse krav mod sælger af nogen art for fejl og mangler ved ejendommen (læs mere om sælgers ansvar her).

Hvad siger loven om ejerskifteforsikringer?

Der er en lovpligtig minimumsdækning, som alle forsikringsselskaber skal overholde, og forsikringsperioden er minimum 5 år. Det er denne minimumsdækning – i henhold til det af sælger fremskaffede tilbud – sælger betaler halvdelen af præmien af, når køber tegner ejerskifteforsikring.

Forsikringsselskaberne tilbyder forskellige muligheder for udvidet dækning, og ofte dækning op til 10 år. I forsikringstilbuddene kan der også være forskellige individuelle forbehold og undtagelser. Der er også forskel på, hvilken selvrisiko køber har pr. skade (typisk mellem 5.000 – 10.000 kr.), og om der er et loft for, hvor meget køber skal betale i selvrisiko, hvis der er flere skader.


Ejerskifteforsikring-underskrift-boligadvokat24-5-eller-10-år

Det er vigtigt for køber at sætte sig ind i, hvad ejerskifteforsikringen dækker, da køber som det helt klare udgangspunkt ikke kan rejse krav mod sælger af nogen art for fejl og mangler ved ejendommen.Hvem skal tegne ejerskifteforsikringen?

Køber vælger selv det selskab ejerskifteforsikringen skal tegnes hos. Køber kan således indhente alternative tilbud. Ejerskifteforsikringen skal tegnes inden overtagelsesdagen (eller dispositionsdagen, hvis den er tidligere), og dækker skader der er opstået inden dette tidspunkt. Der kan godt være fastsat en tidligere frist for tegning i tilbuddet.

Det kan være en god idé at tegne husforsikring i samme selskab som ejerskifteforsikringen, hvis der konstateres en skade, som kunne være omfattet af begge forsikringer. Således kan man bl.a. undgå diskussion om, hvorvidt skaden er opstået før eller efter overtagelsesdagen.

Som boligadvokat anbefaler vi oftest, at køber tegner ejerskifteforsikring.

Har du spørgsmål til ejerskifteforsikring er du mere end velkommen til, at skrive eller ringe ind til os.

Hellerup
Boligadvokat24

Gammel Vartov Vej 2,
2900 Hellerup

Man - tors: 09-17
Fre: 09-15

Ingen Handel, Intet Salær
Fuld køberpakke : 6.924 kr.

71 99 00 24

Gratis & Uforpligtende
Samtale?

Vi er lukket nu, men indtast dit navn og tlfnr,
så ringer vi til dig!

 
Fuld køberpakke 6.924,-Ring 71 99 00 24
+