Købsaftale betinget af eget salg

Jesper Graff fra Boligadvokat24

Det kan være utrygt at skrive under på en købsaftale uden hverken at have solgt sin egen bolig, eller uden udsigten hertil. Derfor vælger mange at få udformet en købsaftale som er betinget af eget salg.

Købsaftalen bliver udformet akkurat som den ellers ville have gjort, med det ene forbehold, at den kun er bindende såfremt køber får solgt sin bolig inden for en aftalt periode – typisk et sted mellem 2 – 6 mdr.

Fordelen ved en betinget købsaftale er at man sikrer sig, at man ikke pludselig står med to huslejer samtidig.

Dette skal du være opmærksom på ved en betinget købsaftale

Som sælger skal man være opmærksom på, at hvis man underskriver en betinget købsaftale, er det en klar fordel, at den giver køber fortrinsret fremfor udelukkende, at binde sig til den foreliggende aftale.

Dermed fastholder man muligheden for at sælge, skulle der dukke andre potentielle købere op. Alternativt risikerer man efter endt periode at stå præcis samme sted som da man startede.

Som køber er dette en af ulemperne ved at underskrive en betinget købsaftale; man risikerer at ens drømmebolig bliver solgt for næsen af én, hvis en anden køber skulle komme med et højere bud i den periode, hvor man selv forsøger at sælge sit hus.

Advokatforbehold og fortrydelsesret

Når man underskriver en købsaftale betinget af eget salg gælder fortrydelsesretten og advokatforbeholdet på præcis samme vilkår


Fortrydelsesret

Som køber af fast ejendom har man ret til, at fortryde handlen senest 6 hverdage efter, at købsaftalen er underskrevet af begge parter. Ligeledes finder princippet om godtgørelse til sælger også sted, og der skal derfor betales 1 % af købesummen i godtgørelse.

Advokatforbeholdet

Advokatforbeholdet fungerer også på samme vilkår. Det betyder grundlæggende, at din indgåelse af købsaftalen kun er bindende såfremt, at advokaten kan godkende handlen i sin helhed.

Typisk vil advokaten have 3 – 6 hverdage til at gennemgå købsaftalen samt øvrige dokumenter, drøfte disse med køberen og derefter fremsende en godkendelsesskrivelse til ejendomsmægleren, med eventuelle indsigelser.

Skulle der imod forventning vise sig noget alarmerende kan advokaten, med henvisning til advokatforbehold, annullere handlen uden at køber skal betale godtgørelse til sælger.


Hos Boligadvokat24 er vi eksperter i bolighandler og har samlet over 15 års erfaring med ejendomshandel og rådgivning.
Hvis du har spørgsmål til ovenstående, eller ønsker en boligadvokat til at repræsentere dig, i din betingede handel, er du velkommen til at kontakte os.

Ring for en uforpligtende gratis samtale eller se vores priser her


Gratis & uforpligtende samtale?

Ring 71 99 00 24

Tryg bolighandel


 • Advokatsamfundet

  Vi er medlem af Advokatsamfundet. Du er sikret uafhængig rådgivning. Vi er specialiserede rådgivere inden for bolighandler og er altid opdaterede i forhold til gældende lovgivning.

 • Boligadvokat priser

  Der kan være stor forskel på, hvor meget hjælp du har brug for. Vores udgangspunkt er, at du får en fast lav pris, du nemt kan forholde dig til. Der kommer ingen overraskelser i processen, og vi sørger for at alle deadlines overholdes til punkt og prikke. Ring til os og få en snak om netop dine behov – så får du en fast lav pris.

 • Skøder

  Skal du blot have oprettet og tinglyst et skøde, så klarer vi også dette. Skøde og tinglysning.

 • Landsdækkende Boligadvokat

  Vi er en online virksomhed, så hvis du skal bruge en billig boligadvokat i København, Odense, Aarhus, Roskilde, Hillerød eller andre steder i landet, kan vi hjælpe dig. Hele bolighandlen kan klares over telefon og e-mail i stedet for at mødes fysisk – med den spildtid det indebærer. Vi bruger tiden på at sætte os grundigt ind i din sag og leverer en klar og præcis rådgivning.

Ingen Handel, Intet Salær
Fuld køberpakke : 6.924 kr.

71 99 00 24

Gratis & Uforpligtende
Samtale?

Vi er lukket nu, men indtast dit navn og tlfnr,
så ringer vi til dig!

 
Fuld køberpakke 6.924,-Ring 71 99 00 24
+