Købsaftale betinget af eget salg

Som køber kan det være utrygt at skrive under på en købsaftale uden hverken at have solgt sin egen bolig, eller uden udsigten hertil. Derfor vælger mange at få udformet en købsaftale som er betinget af eget salg. Købsaftalen bliver udformet akkurat som den ellers ville have gjort, med det ene forbehold, at den kun er bindende såfremt køber får solgt sin bolig inden for en aftalt periode – typisk et sted mellem 2 – 6 mdr. Fordelen ved den betinget købsaftale er at man sikrer sig, at man ikke pludselig står med to huslejer, samtidig med at man kan byde på sin drømmebolig.


Som sælger skal man være opmærksom på, at hvis man underskriver en betinget købsaftale, at det er en klar fordel hvis den giver køber fortrinsret fremfor at binde sig udelukkende til den foreliggende aftale. Dermed fastholder man muligheden for at sælge, skulle der dukke andre potentielle købere op. Alternativt risikerer man efter endt periode at stå præcis samme sted som da man startede.


Dette er selvfølgelig en af ulemperne ved at underskrive en betinget købsaftale som køber; man risikerer at ens drømmebolig bliver solgt for næsen af én, hvis en anden køber skulle komme med et højere bud i den periode hvor man selv forsøger at sælge sit hus.

Advokatforbehold og fortrydelsesret i en betinget købsaftale

Når man underskriver en købsaftale betinget af eget salg gælder fortrydelsesretten og advokatforbeholdet på præcis samme vilkår. Som køber af fast ejendom har man ret til at fortryde handlen senest 6 hverdage efter at købsaftalen er underskrevet af begge parter. Ligeledes finder princippet om godtgørelse til sælger også sted, og der skal derfor betales 1% af købesummen i godtgørelse til vedkommende.


Advokatforbeholdet fungerer også på samme vilkår. Advokatforbeholdet betyder grundlæggende at din indgåelse af købsaftalen kun er bindende såfremt at advokaten kan godkende handlen i sin helhed. Typisk vil advokaten have 3 – 6 hverdage til at gennemgå købsaftalen samt øvrige dokumenter, drøfte disse med køberen og derefter fremsende en godkendelsesskrivelse til ejendomsmægler med eventuelle indsigelser. Skulle der imod forventning vise sig noget alarmerende kan advokaten med henvisning til advokatforbehold annullere handlen uden at køber skal betale godtgørelse til sælger.


Boligadvokat24 er eksperter i bolighandler og har rådgivet mange klienter i sager om betinget handler. Hvis du har spørgsmål til ovenstående, eller ønsker en boligadvokat til at repræsentere dig i din betinget handel er du velkommen til at kontakte os.

Ballerup
Boligadvokat24

Borupvang 3
2750 Ballerup
Man - tors: 08-17
Fre: 08-15
Søn: 10-16

Stenløse
Boligadvokat24

Egedal Centret 3C
3660 Stenløse
Man - tors: 08-17
Fre: 08-15
Søn: 10-16

Fuld køberpakke
7.924,- inkl. moms

71 99 00 24

Fuld køberpakke
7.924,- inkl. moms

Vi er lukket nu, men indtast dit navn og tlfnr,
så ringer vi til dig!

Fuld køberpakke
6.924,- inkl. moms

71 99 00 24
Fuld køberpakke 6.924,-Ring 71 99 00 24
+