Kurssikring

Når man køber fast ejendom, vil den største del af købesummen oftest blive lånt i et realkreditinstitut.

I perioden fra man accepterer et lånetilbud, til lånet hjemtages, er man udsat for en renterisiko. Det betyder, at hvis renten udvikler sig ugunstigt, stiger den månedlige ydelse (ved kontantlån), eller man skal betale et kurstab kontant ved hjemtagelsen af lånet (ved obligationslån).

Denne risiko kan man undgå ved at kurssikre sit lån. Det sker ved at lave en aftale med realkreditinstituttet om at fastlåse den kurs, som lånet hjemtages til. Dermed overtager realkreditinstituttet risikoen (men realkreditinstituttet overtager også muligheden for, at kursen udvikler sig gunstigt).

Denne ydelse koster som regel et fradrag på obligationskursen afhængig af, hvor lang tid der er til hjemtagelsen af lånet.

Boligadvokatens anbefaling er, at kurssikre sit lån, da man ingen kontrol har over kursens udvikling. Man kan være heldig, men det kan lige så godt gå den anden vej. I en periode på et par måneder kan kursen svinge meget, og bare 1 kurspoint på et lån til 1 mio. kr. betyder et kurstab på 10.000 kr.

På rentetilpasningslån med kort fastrenteperiode anbefales normalt ikke kurssikring, da kursen typisk er mere stabil, og da man ved disse lån allerede er forberedt på, at ydelsen vil ændre sig næste gang lånet bliver omlagt/rentetilpasset.

Hellerup
Boligadvokat24

Gammel Vartov Vej 2,
2900 Hellerup

Man - tors: 09-17
Fre: 09-15

Ingen Handel, Intet Salær
Fuld køberpakke : 6.924 kr.

71 99 00 24

Gratis & Uforpligtende
Samtale?

Vi er lukket nu, men indtast dit navn og tlfnr,
så ringer vi til dig!

 
Fuld køberpakke 6.924,-Ring 71 99 00 24
+