Pantebreve

Et pantebrev giver en långiver (f.eks. et realkreditinstitut eller en bank) sikkerhed for et lån i ejendommen.

Typer af pantebreve

Der findes forskellige typer af pantebreve, men fælles for dem er, at hvis låntager ikke overholder sine betalingsforpligtelser over for långiver, kan långiver vælge at begære ejendommen sættes på tvangsauktion, med henblik på at få indfriet gælden helt, eller delvist via auktionen.

Pantebrevet fastsætter prioritetsrækken for alle dem, som måtte have pant i ejendommen. Det betyder, at hvis ejendommen bliver sat på tvangsauktion betales långiver med 1. prioritet først, og derefter bliver det tilbageværende beløb brugt til at betale långiver med 2. prioritet, osv.

Hver gang der tinglyses et pantebrev på ejendommen betaler låntager kr. 1.660 + 1,5 procent af størrelsen på det lån, der stilles sikkerhed for.

Har du spørgsmål til pantebreve, eller brug for en advokat til at assistere dig med udarbejdelse heraf, er du velkommen til at kontakte os på 7199 0024 eller brug kontaktformularen.

Ejerpantebreve

En særlig form for pantebreve kaldes ejerpantebreve.

Långivere med sikkerhed i et ejerpantebrev kaldes underpanthavere, og har principielt pant i selve ejerpantebrevet. Indfries lånet til underpanthaver opstår der plads i ejerpantebreves ramme til at et nyt lån kan optages.

Fordelen ved at genbruge ejerpantebrevet og dens ramme, altså det tinglyste beløb der er stillet sikkerhed for, er at man ikke behøver at betale tinglysningsafgiften igen. Man skal blot sikre sig, at den gæld, som sælger har pantsat ejerpantebrevet til sikkerhed for, er indfriet.

Hvis ejerpantebrevets ramme overskrides, mister långiver den sikkerhed som vedkommende ellers måtte have. Desuden kan der med et ejerpantebrev stilles sikkerhed for flere forskellige lån fra samme långiver, eller forskellige lån fra forskellige långivere hvorimod det almindelige pantebrev kun kan have et lån, til en lågiver.

Ejerpantebreve bruges også ofte til sikkerhed for de forpligtelser, en ejerlejlighedsejer har over for ejerforening i form af fællesudgifter. Her vil man også genbruge ejerpantebrevet.


Afgiftspantebrev

En anden type af pantebreve vi tit får spørgsmål til er, afgiftspantebrevet.
Tinglysningsafgiftsloven foreskriver, at hvis der allerede er tinglyst et pantebrev på ejendommen, kan køber modregne beløbet af det eksisterende pantebrev, før man beregner tinglysningsafgiften på det nye. Derved kan man som køber af fast ejendom spare en del penge.

Når en ejendom handles skal det sikres, at de pantebreve, der er tinglyst i sælgers navn, indfries og aflyses. De pantebreve køber udsteder kan så blive tinglyst på ejendommen, uden anmærkninger.

Hos Boligadvokat24 har vi stor erfaring med både pantebrev, ejerpantebreve og afgiftspantebreve. Hvis du har spørgsmål, eller brug assistance i forbindelse med ovennævnte, så ring nu på 7199 0024.

Ballerup
Boligadvokat24

Borupvang 3,
2750 Ballerup

Man - tors: 08-17
Fre: 08-15

Stenløse
Boligadvokat24

Egedal Centret 3C,
3660 Stenløse

Man - tors: 08-17
Fre: 08-15

Gratis & Uforpligtende
Samtale?

71 99 00 24

Fuld køberpakke
6.924,- inkl. moms

Vi er lukket nu, men indtast dit navn og tlfnr,
så ringer vi til dig!

Fuld køberpakke 6.924,-Ring 71 99 00 24
+