Privat fællesvej og vejlaug

En privat fællesvej er en vej, som det påhviler grundejerne at vedligeholde.

Vedligeholdelsen består i at sikre, at vejbelægningen er i god/forsvarlig stand, at der er tilstrækkelig vandafløbsmulighed, snerydning etc. Kommunen kan give påbud, hvis vedligeholdelsen ikke er tilstrækkelig, og kan i sidste instans udføre det fornødne på grundejernes regning.

Nogle steder klares opgaverne via grundejerforeningen. Andre steder har grundejerne stiftet et vejlaug, som opfylder forpligtelserne i forhold til den private fællesvej.

I lighed med en grundejerforening, betaler den enkelte grundejer et kontingent til vejlauget, der varierer fra vejlaug til vejlaug. Selvom det principielt er frivilligt, om man vil være medlem (medmindre der er tinglyst en servitut om medlemspligt), er det en god idé at sikre sig oplysninger om vejlauget.

Vælger man ikke at være medlem af vejlauget, har man naturligvis fortsat forpligtelserne til vedligeholdelse, så i praksis vil det være naturligt at være medlem.

Ud fra vedtægter, budget, regnskaber og generalforsamlingsreferat(er) og evt. andre tilgængelige oplysninger, vil man kunne danne sig et indtryk at vejens tilstand og de økonomiske forpligtelser.

Hellerup
Boligadvokat24

Gammel Vartov Vej 2,
2900 Hellerup

Man - tors: 09-17
Fre: 09-15

Ingen Handel, Intet Salær
Fuld køberpakke : 6.924 kr.

71 99 00 24

Gratis & Uforpligtende
Samtale?

Vi er lukket nu, men indtast dit navn og tlfnr,
så ringer vi til dig!

 
Fuld køberpakke 6.924,-Ring 71 99 00 24
+