Projektkøb og salg

Jesper Graff fra Boligadvokat24

Et projektkøb betyder kort sagt, at man eksempelvis køber en lejlighed før den er bygget.
Omhandler projektkøbet en byggegrund, kan man enten selv stå for byggeriet, eller udvælge et entreprenørfirma til, at foretage bebyggelsen.

Når salget går i gang, findes ejendommen kun på papir, som et planlagt byggeprojekt, uanset om det er en villa, en ejerlejlighed mv. Projektejendomme sælges typisk inden entreprenøren er begyndt at bygge ejendommen.

Er der tale om en projektlejlighed kan man være heldig, at en del eller en hel lejlighed er bygget færdig, så køber har mulighed for at besøge og få en følelse af, hvordan ens kommende bolig kunne se ud.

Til tider stiller entreprenøren en prøvelejlighed til rådighed, så man kan få et indtryk af indretningen, materialevalg mv.

Kontakt os i dag og få en gratis snak omkring dit kommende projektkøb.

Projektkøbets forløb

Der kan gå lang tid fra, at man underskriver købsaftalen, til man endelig kan flytte ind. Derudover bør man som køber gardere sig i mod, at den fastsatte dato kan ændres op til flere gange, grundet forsinkelser og forskellige komplikationer der findes ved byggeprocessen.

Fejl og mangler

På overtagelsesdagen skal køberen i fællesskab med sælger gennemgå lejligheden for diverse mangler, og for at sikre sig, at alt er som det skal være. Afhængigt af købsaftalen kan overtagelsesdagen udskydes ved større mangler.

I købsaftalen bør man som køber yderligere sikre sig, at man som køber kan tilbageholde et vis beløb svarende til omkostningerne af udredningen af disse fejl og mangler.

Det anbefales, at man som køber allierer sig med en uafhængig byggesagkydig, der kan være med til at gennemgå boligen for fejl og mangler. Sælger hæfter som regel for alle fejl og mangler ved projektsalg af fast ejendom i op til 10 år. Ved projekthandler kan man typisk ikke tegne ejerskifteforsikring, hvorfor det er ekstra vigtigt at gennemgå købsaftalen og selve byggeriet meget grundigt.

Ved overtagelsen af projektet udarbejdes der typisk en afleveringsrapport. Denne skal underskrives af begge parter, og her er købers tilstedeværelse vigtig, da alle fejl og mangler skal noteres klart og tydeligt.

Være opmærksom på købsaftale og salgsopstilling

Da man ikke altid har mulighed for, at gøre sig et visuelt indtryk af ejendommen gør man sig klogt i at nærstudere salgsmaterialet, som brochurer, dokumenter, købsaftale, salgsopstillingen mv. Alle disse kan bidrage til et nuanceret indblik i den kommende ejendom, og være afgørende for, hvorvidt man som køber underskriver købsaftalen.

boligadvokat-til-projektsalg-projektkøb

Ved projektkøb bør man, som ved almindelige boligkøb, kontakte en boligadvokat før man underskriver købsaftalen.


Har du spørgsmål vedrørende projektkøb og projektsalg, så kontakt os i dag på 71 99 00 24 og få en snak omkring dine behov.

Økonomi

Nyere lovkrav kræver, at man som køber kan stille minimum 5% af købesummen til rådighed ved underskrift af købsaftalen.

Derudover kræver det, at købers bank kan stille en bankgaranti for den resterende købesum. Prisen på bankgarantien kan variere fra bank til bank, derfor kan det være en god idé, at spørge de forskellige banker om deres bankgaranti politik, inden den endelige beslutning træffes.

På selve overtagelsesdagen vil banken deponere restkøbesummen i sælgers pengeinstitut.

Risici ved projektkøb

Ved køb af projektbyggerier bør man, som ved almindelige bolighandler kontakte en boligadvokat, før man underskriver købsaftalen.

Dette anbefales, da boligadvokaten kan indføre et advokatforbehold, hvilket betyder, at købsaftalen ikke er gældende, før boligadvokaten har godkendt den.

Derudover er der forskellige risici, man som køber gøre sig klogt i at være opmærksom på, ved køb af projektbyggerier:

 • Er sælger en kendt aktør på markedet? (Kan sælger gennemføre byggeriet)
 • Er der planer om nye byggerier, der kan have indflydelse på ex. udsigten og nærmiljøet?
 • Kan sælger frit ændre i materialevalg, farver og hvidevarer mv.?
 • Har du som køber mulighed for, at indføre dagbøder ved udskydelse af overtagelsesdag?
 • Hvor skal du bo, hvis udskydelse af overtagelsesdag finder sted?
 • Virker ejerforeningens budget realistisk? Det udarbejdede tilbud er typisk et skøn.
Kilde: Bolius.dkEr du i tvivl om disse risici, er du mere end velkommen til at kontakte os og få svar på eventuelle spørgsmål. Vi har over 15 års erfaring med bolighandler, med flere tusinde sager i bagagen. Vi sørger for, at du får en tryg og sikker bolighandel.


Gratis & uforpligtende samtale?

Ring 71 99 00 24

Tryg bolighandel


 • Advokatsamfundet

  Vi er medlem af Advokatsamfundet. Du er sikret uafhængig rådgivning. Vi er specialiserede rådgivere inden for bolighandler og er altid opdaterede i forhold til gældende lovgivning.

 • Boligadvokat priser

  Der kan være stor forskel på, hvor meget hjælp du har brug for. Vores udgangspunkt er, at du får en fast lav pris, du nemt kan forholde dig til. Der kommer ingen overraskelser i processen, og vi sørger for at alle deadlines overholdes til punkt og prikke. Ring til os og få en snak om netop dine behov – så får du en fast lav pris.

 • Skøder

  Skal du blot have oprettet og tinglyst et skøde, så klarer vi også dette. Skøde og tinglysning.

 • Landsdækkende Boligadvokat

  Vi er en online virksomhed, så hvis du skal bruge en billig boligadvokat i København, Odense, Aarhus, Roskilde, Hillerød eller andre steder i landet, kan vi hjælpe dig. Hele bolighandlen kan klares over telefon og e-mail i stedet for at mødes fysisk – med den spildtid det indebærer. Vi bruger tiden på at sætte os grundigt ind i din sag og leverer en klar og præcis rådgivning.

Ingen Handel, Intet Salær
Fuld køberpakke : 6.924 kr.

71 99 00 24

Gratis & Uforpligtende
Samtale?

Vi er lukket nu, men indtast dit navn og tlfnr,
så ringer vi til dig!

 
Fuld køberpakke 6.924,-Ring 71 99 00 24
+