Skimmelsvamp – farligt og dyrt

Udover at skimmelsvamp kan nedbryde din bolig, kan det også have alvorlige konsekvenser for dit helbred. Træthed, hovedpine, og åndedrætsbesvær er nogle af de konsekvenser skimmelsvamp kan have for din dagligdag, og det kan endda medføre permanente konsekvenser, så som astma eller allergi.

Skimmelsvamp kan skyldes uhensigtsmæssige boligvaner, vandskader eller være en konsekvens af måden boligen er bygget på. Typisk finder du skimmelsvamp på loftet, i kælderen, i hjørnerne af boligen, på badeværelset eller i vindueskarmene.

Mange gange kan skimmelsvampen være gemt bag tapet eller en indvendig isolering, som gør det vanskeligt at se for det blotte øje.

Det kan være særdeles vanskeligt at slippe af med skimmelsvamp, særligt hvis det har sat sig på bygningens indre konstruktioner. Det er vigtigt at overveje hvad der mest effektivt og billigt når man vil skimmelsvampen til livs. I nogle tilfælde vil man skulle udskifte de materialer, hvor skimmelsvampen har sat sig. Det er dog fuldstændig afgørende at man slipper helt af med skimmelsvampen, ellers risikerer man det kommer tilbage.

Har du brug for et sæt juridiske øjne på dit problem, så tøv ikke med at kontakte os.
Ring nu på 7199 0024 for en uforpligtende samtale.

Man bør også lægge ud med at fjerne årsagen til skimmelsvampen, inden man fjerner selve skimmelsvampen. I mange tilfælde kan det kræve professionel hjælp for, at fjerne både årsag og skimmelsvamp. Det anbefales, at hvis der i et værelse som bliver brugt til beboelse er skimmelsvamp større end 20 x 20 cm, eller i et loft- eller kælderrum er skimmelsvamp større end 2 m2 at du søger professionel rådgivning omgående.

Det er dyrt og omfattende at fjerne et stort angreb af skimmelsvamp. Typisk vil prisen afhænge af hvor omfattende angrebet er, hvor i boligen skimmelsvampen har sat sig, om materialerne skal udskiftes og hvilke materialer der er tale om.

Sådan kan du forebygge skimmelsvamp

Den bedste måde at forebygge skimmelsvamp er ved at tjekke din bolig for fugtskader. Typisk vil du opleve at fugtskaderne opstår der hvor isoleringen er værst.

Start med at fjerne fugten da skimmelsvamp kan opstå på meget kort tid. Det er dog ikke nok blot at fjerne fugten, du bliver nødt til at sørge for det ikke kommer igen.

Én af måderne hvorpå du kan forebygge skimmelsvamp er derfor ved, at sørge for at de udsatte steder i din bolig er isoleret tilstrækkeligt. Utætte afløbs- og nedløbsrør, tagrender der løber over og sprungne, eller utætte vandrør kan også være årsag til fugt.

Sørg for at reagere hurtigt på skaderne på din ejendom, der kan føre til fugt, og luft ud. Men luft ud kort tid ad gangen – kolde vægge kan øge risikoen for skimmelsvamp.

Hvornår dækker forsikringen skimmelsvamp?

Loven om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom foreskriver at hvis sælger vil fraskrive sig sit 10-årige mangelsansvar for skjulte fejl og mangler, skal sælger få udarbejdet en tilstandsrapport, en el-rapport og indhente tilbud ejerskifteforsikring, samt tilbyde at betale halvdelen af forsikringen.

Er man dækket af en ejerskifteforsikring, vil udgangspunktet være, at man såfremt skaden er ubekendt og opstået før overtagelsen af ejendommen vil være dækket af forsikringen. Har forsikringsselskabet taget forbehold for den type skade kan, der i nogle tilfælde, rettes krav mod sælger. I disse tilfælde kræves det, at man kan påvise at sælger har handlet ansvarspådragende.

Er skimmelsvampen opstået efter at man har overtaget ejendommen vil det være en sag for husforsikringen, som skal tegnes separat. Her kræver det at man har tegnet en forsikring, der omfatter insekt, svamp og råd.

Det er vigtigt at huske på, at det altid vil være handelsbetingelserne i den pågældende forsikring der afgøre om hvorvidt man er dækket eller ej.

Hellerup
Boligadvokat24

Gammel Vartov Vej 2,
2900 Hellerup

Man - tors: 09-17
Fre: 09-15

Ingen Handel, Intet Salær
Fuld køberpakke : 6.924 kr.

71 99 00 24

Gratis & Uforpligtende
Samtale?

Vi er lukket nu, men indtast dit navn og tlfnr,
så ringer vi til dig!

 
Fuld køberpakke 6.924,-Ring 71 99 00 24
+