Skøde

Hvad er et skøde?

Et skøde er det dokument, der sikrer dig ret til sælgers bolig. Uanset om du køber et hus eller en lejlighed, skal du have tinglyst et skøde. Når skødet bliver sendt til tinglysning, får køber tinglyst sin ejendomsret til den købte bolig, og overtagelsen af ejendommen er dermed officiel.

Skødepakke

Vi skal bruge:


  • Boligens adresse
  • Køber og sælgers fulde navne og cpr.nr.
  • Overtagelsesdag
  • Købesum
  • Status på boligen (fx ejerlejlighed, villa, grund osv.)
  • Information på både køber og sælgers pengeinstitut (bankkæde, rådgivers navn samt mail og tlf.)

Så snart vi modtager disse oplysninger, udarbejder vi skødet. Skødet anmeldes herefter til tinglysning, så snart vi har modtaget tinglysningsafgiften. Underskrivelsen af skødet foregår ved hjælp af NemID.Pris: 1.924,- inkl. moms

Kontakt os i dag – så ordner vi dit skøde i en fart!

Mere information

Skødet skal opfylde de særlige krav, som stilles i lovgivningen. Skødet er derfor hverken en købsaftale eller en gengivelse af en allerede indgået købsaftale men blot et dokument med oplysninger om bl.a. parterne, ejendommen, overtagelsesdagen, købesummen og købesummens finansiering.
 
I praksis er et skøde i dag et rent elektronisk dokument, da tinglysning er blevet digitaliseret. Det underskrives typisk af sælger og køber med NemID.
 
Man skelner mellem det man kalder et betinget og endeligt skøde:
 

Betinget skøde

Et skøde er betinget, når der i skødet er fastsat betingelser for handlens gennemførelse fra sælgers eller købers side – f.eks. at handlen fra sælgers side er betinget af købesummens betaling. Når et betinget skøde tinglyses, fastsætter tinglysningsretten en frist for, hvornår der senest skal være tinglyst endeligt skøde. Det er sjældent, at man anvender betinget skøde.
 

Endeligt skøde

Når betingelserne for handlen er opfyldt, laves et endeligt skøde. I den forbindelse skal der ske aflysning af de forpligtelser på ejendommen (f.eks. sælgers gæld i henhold til pantebreve). Indtil dette er sket, betegner man skødet som tinglyst med retsanmærkninger. Først når disse er slettet, kan købesummen frigives til sælger.
 

Tinglysning og tinglysningsafgift

Tinglysning af skøde på ejerboliger udløser som udgangspunkt en afgift med 0,6 % procent af købesummen med tillæg af kr. 1.660. For andre typer af ejendomme skal der betales 0,6 procent af købesummen eller af ejendomsværdien, hvis denne er højere, med tillæg af kr. 1.660. I begge tilfælde rundes op til nærmeste 100. kr. Se mere her : tinglysningsafgift og om tinglysning.

Ingen handel – Intet salær!

Hvis du mod forventning ikke gennemfører bolighandlen – så skal du heller ikke betale.

100% Boligadvokat

Med rent fokus på bolighandler og køberrådgivning får du den bedste value for money på markedet. Jeg er BOLIGadvokat.

24 timers rådgivning!

Har du travlt? Hvis du skal træffe hurtige beslutninger i købsprocessen, kan vi gennemgå købsaftalen indenfor 24 timer efter modtagelse.

Tilfredshedsgaranti

Er du ikke tilfreds med vores sagsbehandling og rådgivning, skal du ikke betale vores salær. Din tilfredshed er vigtig for os.

Det siger vores kunder

Kontakt


Ballerup
Boligadvokat24

Borupvang 3,
2750 Ballerup

Man - tors: 08-17
Fre: 08-15

Stenløse
Boligadvokat24

Egedal Centret 3C,
3660 Stenløse

Man - tors: 08-17
Fre: 08-15

Gratis & Uforpligtende
Samtale?

71 99 00 24

Fuld køberpakke
6.924,- inkl. moms

Vi er lukket nu, men indtast dit navn og tlfnr,
så ringer vi til dig!

Fuld køberpakke 6.924,-Ring 71 99 00 24
+