Tilstandsrapporten

En tilstandsrapport laves for at give køber oplysninger om fejl og mangler ved ejendommen.


Den laves af en beskikket byggesagkyndig, som gennemgår ejendommen visuelt. Der laves ikke indgreb i forbindelse med gennemgangen, og der registreres kun det, der kan ses med det blotte øje. I en gennemgang er det kun selve bygningen, der er omfattet.


Forhold og installationer uden for bygningen, f.eks. læmure, brønde, hegn og grund er altså ikke omfattet, og ulovlige bygningsindretninger er heller ikke omfattet.


En tilstandsrapport er altså ikke udtryk for, at der er sket en fuldstændig gennemgang af ejendommen. Det vil ofte være en rigtig god idé, at køber allierer sig med sin egen byggesagkyndige, så flest mulige spørgsmål kan afklares, og køber kan få en prisindikation for udbedring af fejl og mangler.


Hvis der er forhold i tilstandsrapporten, der er benævnt UN, så betyder det, at der er en skade eller skaderisiko, som ikke er afdækket, og i så fald bør køber altid få undersøgt/afdækket forholdet med egen byggesagkyndig.


Især problemer som skimmelsvamp kan svære opdage ved en almindelig gennemgang. Læs omkring skimmelsvamp og forsikringsdækning her: Skimmelsvamp, tilstandsrapport og ejerskifteforsikring

Tilstandsrapporten er gyldig i 6 måneder.


Når den er suppleret med en el-installationsrapport, der har en gyldighedsperiode på 1 år, samt et tilbud på ejerskifteforsikring, som sælger tilbyder at betale halvdelen af basispræmien af, er kravene i henhold til huseftersynsordningen opfyldt.


Det betyder, at sælger, som helt klart udgangspunkt, ikke kan gøres ansvarlig for fejl og mangler af nogen art.

Hellerup
Boligadvokat24

Gammel Vartov Vej 2,
2900 Hellerup

Man - tors: 09-17
Fre: 09-15

Ingen Handel, Intet Salær
Fuld køberpakke : 6.924 kr.

71 99 00 24

Gratis & Uforpligtende
Samtale?

Vi er lukket nu, men indtast dit navn og tlfnr,
så ringer vi til dig!

 
Fuld køberpakke 6.924,-Ring 71 99 00 24
+