Sådan køber du bolig

Vi har lavet en 8-trins guide til førstegangskøberen, eller til dig der blot vil have genopfrisket boligkøbets faser. Når man som køber har allieret sig med en boligadvokat er det boligadvokaten, der er tovholder på forløbet. Boligadvokaten sørger for, at køber ledes igennem handlens faser.


Et typisk forløb i en handel om en ejerbolig er:


1. Boligjagten
Når boligjagten indledes, bør køber kontakte sin bank for at kende de økonomiske rammer for et kommende køb. Samtidig er det en god idé, at man også undersøger det område, man ønsker at flytte til.

Via kommunens hjemmeside kan der hentes mange informationer bl.a. om institutioner (og evt. ventetider), forslag eller planer for området, samt om de overordnede politiske og økonomiske rammer for kommunen.

Benyt vores erfarne købermægler til, at forhandle prisen ned på din drømmebolig – til fast lav pris

Når huset er fundet, kan der laves en købsaftale.


2. Købsaftalen
Når der er enighed mellem køber og sælger om de væsentligste forhold f.eks. overtagelsesdag, købesum og eventuelle forhold, som sælger skal udbedre inden overtagelsesdagen, vil ejendomsmægler udarbejde en købsaftale.

Er købsaftalen kun underskrevet af den ene part anses dette som et tilbud til modparten. Når købsaftalen er underskrevet af begge parter er den som udgangspunkt bindende.

Som køber har man ret til senest 6 hverdage efter aftalens indgåelse at fortryde sit køb. Dette medfører dog, at køber betaler sælger en godtgørelse på 1% af købesummen.


Advokatforbehold
Vi anbefaler på det kraftigste, at køber sikrer sig, at der er et advokatforbehold i købsaftalen INDEN underskrift. Advokatforbeholdet betyder, at handlen trods underskrift fra købers side, ikke er bindende hvis ikke købers rådgiver kan godkende handlen.

Det giver køber mulighed for at blive løst fra aftalen, og derved undgå at betale godtgørelse. Det giver samtidig køber mulighed for at sætte sin underskrift og efterfølgende gennemgå handlen med sin advokat.

3. Boligadvokatens gennemgang
Boligadvokaten gennemgår sammen med køber købsaftalen og andre dokumenter vedrørende ejendommen. Herefter godkender købers boligadvokat købsaftalen over for sælger/mægler, eventuelt med forbehold eller betingelser om ændringer, som anføres i et godkendelsesbrev.

Hvis ikke køber allerede har fået bindende tilsagn fra banken om den forudsatte finansiering, vil købers advokat sikre sig, at der i godkendelsesbrevet indsættes et finansieringsforbehold.

Køber drøfter senest i denne forbindelse finansieringsmulighederne og muligheden for kurssikring med sin bank/øvrige rådgivere.

4. Deponering
Når købsaftalen er underskrevet af begge parter, deponeres udbetalingen hos ejendomsmægleren, og købers bank stiller bankgaranti for restkøbesummen. Ved deponering forstås, at hvis handlen ikke gennemføres kan køber kræve sine penge tilbage.

Har du spørgsmål til dit kommende boligkøb, så ring nu på 7199 0024 eller benyt kontaktformularen.

5. Skøde
Når alle forbehold og betingelser for handlen er opfyldt, opretter købers advokat skøde digitalt på www.tinglysning.dk til købers og sælgers signering, der sker via NemID.

Herefter sker der tinglysning af skødet, hvorefter købers bank tinglyser og hjemtager købers lån, og sælgers bank indfrier og aflyser sælgers lån. Parternes banker koordinerer internt eventuel mulig overførsel af tinglysningsafgift fra sælgers lån til købers lån.

6. Overtagelse
Køber og sælger aflæser i fællesskab vand, el, gas, olie mv. på overtagelsesdagen/dispositionsdagen og meddeler ejerskiftet til de relevante forsyningsselskaber.

Ved huskøb meddeles resultatet af vandaflæsning og eventuel olieaflæsning til købers advokat til brug for udarbejdelse af refusionsopgørelsen.

7. Refusionsopgørelse
Købers advokat udarbejder refusionsopgørelse, som sendes til købers og sælgers underskrift.

8. Deponering frigives
Tinglyst skøde sendes til køber, og deponeringen (udbetalingen) frigives til sælger, eventuelt med tilbageholdelse af et mindre beløb til sikkerhed for en eventuel refusionssaldo i købers favør, hvis refusionsopgørelsen ikke er godkendt af parterne på dette tidspunkt.


Vi har udarbejdet en infografik, der gør købsprocessen mere overskuelig, se den her.

Hellerup
Boligadvokat24

Gammel Vartov Vej 2,
2900 Hellerup

Man - tors: 09-17
Fre: 09-15

Ingen Handel, Intet Salær
Fuld køberpakke : 6.924 kr.

71 99 00 24

Gratis & Uforpligtende
Samtale?

Vi er lukket nu, men indtast dit navn og tlfnr,
så ringer vi til dig!

 
Fuld køberpakke 6.924,-Ring 71 99 00 24
+