Advokatforbehold

Hvad er et advokatforbehold?

Et advokatforbehold er et særligt forbehold der gør sig gældende i forbindelse med bolighandler og skal indskrives i købsaftalen. Et advokatforbehold giver køberen muligheden for, at sætte sin underskrift på købsaftalen uden at den er endegyldig. Advokatforbeholdet kræver at boligadvokaten godkender købet, derfor er køber ikke bundet af sin underskrift og kan til enhver tid trække sig tilbage fra handlen, alt efter advokaforbeholdets rækkevidde.

Hvis du vil gøre optimalt brug af din boligadvokat, er det derfor meget vigtigt, at vi får kontaktet ejendomsmægleren og indsat forbehold INDEN I underskriver. Dette hjælper vi dig med.

Et advokatforbehold kan bl.a. formuleres således:

”Handlen er fra købers side betinget af, at købers advokat, Boligadvokat24, e-mail: INFO@BOLIGADVOKAT24.DK, Telefon 71 99 00 24, Gammel Vartov Vej 2, 2900 Hellerup, kan godkende handlen i sin helhed. Eventuelle indsigelser skal være ejendomsmægleren i hænde kl. 16, senest 4 hverdage efter, at købers advokat har modtaget den af både køber og sælger underskrevne købsaftale fra mægler.”

Er et advokatforbehold et lovmæssigt krav?

Nej det er det ikke, dog er der en stor fordel ved et advokatforbehold. Ved almindelige omstændigheder (uden et advokatforbehold), hvis begge parter har underskrevet en købsaftale, kan en køber, som også anses som forbruger, under nærmere angivne betingelser fortryde handlen i indtil 6 hverdage mod at betale 1 % af købesummen.
Læs mere om fortrydelsesretten.

Med et advokatforbehold kan vi som din boligadvokat trække dig ud af handlen omkostningsfrit.

HUSK, at ved boligkøb er ejendomsmægler ikke DIN rådgiver

I lov om formidling af fast ejendom m.v., der trådte i kraft den 1. januar 2015, fremgår det at ejendomsmægler kun må være sælgers repræsentant. Derfor skal du som køber ikke forvente rådgivning derfra, og bør derfor selv søge rådgivning.

Bolighandel kan være vanskeligt, og der findes et hav af faldgruber, derfor anbefales det, at du allierer dig med en boligadvokat.

Kan jeg som sælger gøre brug af et advokatforbehold?

Ja, det kan du sagtens. Som sælger kan du også få indskrevet et advokatforbehold i købsaftalen. Det fungerer på samme måde, og giver sælgeren mulighed for at trække sig ud af handlen, hvis advokaten ikke godkender handlen.

Hellerup
Boligadvokat24

Gammel Vartov Vej 2,
2900 Hellerup

Man - tors: 09-17
Fre: 09-15

Ingen Handel, Intet Salær
Fuld køberpakke : 6.924 kr.

71 99 00 24

Gratis & Uforpligtende
Samtale?

Vi er lukket nu, men indtast dit navn og tlfnr,
så ringer vi til dig!

 
Fuld køberpakke 6.924,-Ring 71 99 00 24
+