Skøde

Hvad er et skøde?

Et skøde er det dokument, der sikrer dig ret til sælgers bolig. Uanset om du køber et hus eller en lejlighed, skal du have tinglyst et skøde. Når skødet bliver sendt til tinglysning, får køber tinglyst sin ejendomsret til den købte bolig, og overtagelsen af ejendommen er dermed officiel.

Skødepakke

Vi skal bruge:


  • Boligens adresse
  • Køber og sælgers fulde navne og cpr.nr.
  • Overtagelsesdag
  • Købesum
  • Status på boligen (fx ejerlejlighed, villa, grund osv.)
  • Information på både køber og sælgers pengeinstitut (bankkæde, rådgivers navn samt mail og tlf.)

Så snart vi modtager disse oplysninger, udarbejder vi skødet. Skødet anmeldes herefter til tinglysning, så snart vi har modtaget tinglysningsafgiften. Underskrivelsen af skødet foregår ved hjælp af NemID.Pris: 2.524,- inkl. moms

Kontakt os i dag – så ordner vi dit skøde i en fart!

Mere information

Skødet skal opfylde de særlige krav, som stilles i lovgivningen. Skødet er derfor hverken en købsaftale, eller en gengivelse af en allerede indgået købsaftale, men blot et dokument med oplysninger om bl.a. parterne, ejendommen, overtagelsesdagen, købesummen og købesummens finansiering.
 
I praksis er et skøde i dag et rent elektronisk dokument, da tinglysning er blevet digitaliseret. Det underskrives typisk af sælger og køber med NemID.
 
Man skelner mellem det man kalder et betinget og endeligt skøde:
 

Betinget skøde

Et skøde er betinget, når der i skødet er fastsat betingelser for handlens gennemførelse fra sælgers eller købers side – f.eks. at handlen fra sælgers side er betinget af købesummens betaling. Når et betinget skøde tinglyses, fastsætter tinglysningsretten en frist for, hvornår der senest skal være tinglyst endeligt skøde. Det er sjældent, at man anvender betinget skøde.
 

Endeligt skøde

Når betingelserne for handlen er opfyldt, laves et endeligt skøde. I den forbindelse skal der ske aflysning af de forpligtelser på ejendommen (f.eks. sælgers gæld i henhold til pantebreve). Indtil dette er sket, betegner man skødet som tinglyst med retsanmærkninger. Først når disse er slettet, kan købesummen frigives til sælger.
 

skøde-skødeskrivning-tinglysning-boligadvokat-skriver-skøde

Skødet er hverken en købsaftale eller en gengivelse af en allerede indgået købsaftale, men blot et dokument med oplysninger om bl.a. parterne, ejendommen, overtagelsesdagen, købesummen og købesummens finansiering.


Tinglysning og tinglysningsafgift

Tinglysning af skøde på ejerboliger udløser som udgangspunkt en afgift med 0,6 % procent af købesummen med tillæg af kr. 1.660. For andre typer af ejendomme skal der betales 0,6 procent af købesummen eller af ejendomsværdien, hvis denne er højere, med tillæg af kr. 1.660. I begge tilfælde rundes op til nærmeste 100. kr. Se mere her : tinglysningsafgift og om tinglysning.
 

Skilsmisseskøde

Ved skilsmisse eller separation er det ikke ualmindeligt, at det aftales, at den ene part overtager den anden parts andel, og derved bliver ene-ejer af ejendommen.

Et skilsmisseskøde fungerer derfor som et nyt skøde, der tinglyses i ejendommen. En nem, hurtig og effektiv løsning. Læs mere om skilsmisseskøde her.
 

Skødeskrivning

“Skødeskrivning” er et gammelt udtryk for at få lavet et skøde, fra en tid, hvor selve skrivningen af skødet var en større opgave. Det er idag et elektronisk dokument, der indsendes digitalt til tinglysningsretten, og udgør den offentlige registrering af en ejendoms ejerforhold.

Der kan være mange oplysninger og forhold der skal være på plads for, at få en korrekt tinglysning af et skøde. Boligadvokat24 tinglyser flere skøder hver eneste dag, og er eksperter i netop denne disciplin. Læs mere om skødeskrivning her.
 

Stempelafgift

Der skal betales stempelafgift (tinglysningsafgift) til staten, når der foretages tinglysning af visse typer dokumenter, herunder skøde, pantebreve, ejerpantebrev og servitutter.

Der afregnes et fast gebyr på 1.660 kr. og et tillæg på enten 0%, 0,6% eller op til 1,5% af hhv. ejendommens værdi, eller 1,5% af ejerpantebrevets beløb. Læs mere om stempelafgifther.

Ingen handel – Intet salær!

Hvis du mod forventning ikke gennemfører bolighandlen – så skal du heller ikke betale.

100% Boligadvokat

Med rent fokus på bolighandler og køberrådgivning får du den bedste value for money på markedet.

24 timers rådgivning!

Har du travlt? Hvis du skal træffe hurtige beslutninger i købsprocessen, kan vi gennemgå købsaftalen indenfor 24 timer efter modtagelse.

Tilfredshedsgaranti

Er du ikke tilfreds med vores sagsbehandling og rådgivning, skal du ikke betale vores salær. Din tilfredshed er vigtig for os.

Det siger vores kunder

Kontakt


Hellerup
Boligadvokat24

Gammel Vartov Vej 2,
2900 Hellerup

Man - tors: 09-17
Fre: 09-15

Ingen Handel, Intet Salær
Fuld køberpakke : 6.924 kr.

71 99 00 24

Gratis & Uforpligtende
Samtale?

Vi er lukket nu, men indtast dit navn og tlfnr,
så ringer vi til dig!

 
Fuld køberpakke 6.924,-Ring 71 99 00 24
+